Международния ден за движение и здраве – 10 май

2019-05-13
Международния ден за движение и здраве – 10 май

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков игра шах с 8-годишен противник, а общинският съветник Lorita Radeva участва във волейболен мач с жители на района. Проявата им беше част от Спортния празник в район „Искър“, организиран от тях по повод инициативата на Световната здравна организация „Движението е здраве“ и международния ден за движение за здраве – 10 май.
По време на инициативата и малки, и големи в парк „Езерото“ показаха уменията си и в игрите „Не се сърди, човече“ и бадминтон. Някои загряха и с физзарядка.
Изключително оспорван се оказа волейболният мач между отборите на децата от района, които сами избраха имената им – отбор „Комета“ и отбор „Светкавица“. Съдия на мача беше зам.-кметът на район „Искър“ Petar Mollov. „Светкавица“ показа изключителна игра, но победата грабнаха играчите от „Комета“. На всички играчи общинският съветник г-жа Радева подари по един пъзел с картата на Европа. Децата получиха и балони в различни форми.
Във втория волейболен мач с жители и гости на района се включи кметът на район „Искър“ г-н Цеков и общинският съветник г-жа Радева. Техният отбор показа, че е по-добър. Кметът се включи и в играта на бадминтон.
Истински интерес от хората, дошли на разходка в парка, предизвика играта на шах, която 8-годишният Марти изигра с г-н Цеков. Марти показа изключително стратегическо мислене, но все пак кметът спечели надпреварата.
Преди спортния празник до езерото, общинският съветник г-жа Радева участва в маратон за здраве с граждани на района. Участниците в маратона преминаха маршрут от над 2 км пеша.