Откриване на спортна площадка в жк. „Дружба-2“

2019-06-10
Откриване на спортна площадка в жк. „Дружба-2“

 

Спортната площадка в ж.к. „Дружба-2“ – четвърта част вече е изцяло обновена и готова за игра на баскетбол, футбол и хандбал. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova присъства на откриването й. Тя напомни, че площадката е била запустяла в продължение на 20 г., но сега - с общите усилия на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков и с подкрепата на търговска верига „Практикер“, децата вече имат възможност да я използват пълноценно.
Площадката се намира на общински терен - до бл. 411 и 402, близо до 163-то ОУ „Черноризец Храбър“. Възложител на реновирането й е Столична община – район „Искър“, а инвеститор - хипермаркети „Практикер“. Големината на игрището е 20х40 м, а теренът му ще бъде осветен и в тъмните часове на деня.
Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков благодари на ръководството на „Практикер“ за общите усилия за подобряване на условията за спорт в ж.к. „Дружба“. И призова децата да пазят съоръженията и загражденията на игрището, за да могат по-дълго да го използват за игра. Тодор Белчев - председател на съвета на директорите на компанията собственик на търговската верига, също благодари за сътрудничеството и зарадва децата на площадката с подаръци - футболни топки и плажни кърпи за весели игри край морето.
На откриването присъства и общинският съветник от район „Искър“ Lorita Radeva, която заедно с г-н Цеков, следеше работата по изпълнение на обновяването още от самото началото.
В район „Искър“ предстои да бъдат изцяло ремонтирани още три спортни площадки. Те се намират в ж.к. „Дружба-1“, а обновяването им ще се финансира от общинския приватизационен фонд, след одобрението на доклад на г-жа Радева и г-н Цеков от Столичния общински съвет. В момента се провежда процедура по избор на изпълнител. През март т.г. беше открита и друга обновена спортна площадка до 108-мо СУ „Никола Беловеждов“.
Днес г-жа Фандъкова уточни, че освен спортни площадки, на територията на район „Искър“ се реновират и изграждат и детски площадки. Тя напомни, че само за миналата година са изградени общо 7 детски площадки в района, а в момента се обновяват и изграждат още. Г-жа Фандъкова допълни, че на територията на София се изграждат общо 120 площадки за игра на деца.