Медено приключение в район „Искър“

2020-02-10
Медено приключение в район „Искър“

Днес, в Деня на пчелата, в детските градини в район „Искър“ стартира образователната кампания „Медено приключение“. Инициативата се провежда по идея на председателя на Постоянната комисията по екология в Столичния общински съвет Лорита Радева със съдействието на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.
   По време на "Меденото приключение", което ще се провежда и в следващите дни във всички детски градини в района, децата от подготвителните групи ще научат колко полезен е медът и колко трудолюбиви и важни за земеделието са пчелите.
 Всичко това от днес вече знаят децата от 36. ДГ „Пеперуда“ и 13. ДГ „Калинка“, които посетихме тази сутрин. С тях разгледахме истинска пчелна пита, пипнахме пчелен прашец, пяхме песнички за пчелите, четохме приказки за меда и научихме куп интересни факти за тези насекоми – че имат 2 стомаха и цели 5 очи, разбрахме как да се пазим от тях, но как да пазим и самите тях, установихме защо е полезно да пием чая с мед и защо да го предпочитаме пред яденето на сладолед.
 Накрая всички получиха подаръци - пчела за оцветяване и моливи с пчели!
 Кметът Цеков благодари на г-жа Радева за поредната полезна инициатива с екологична насоченост, която по нейна идея се провежда в района и на директорите и учителите в детските градини за съдействието при организацията на събитието!